30 oktober: Impro-Storytelling

Een buitenkans voor improvisatie-spelers

Een bijzondere gelegenheid om je improvisatievaardigheden naar een hoger plan te trekken.

  • Een dag werken met een gedreven trainer rondom een boeiend thema.
  • Gemotiveerde spelers.
  • Een intensieve en verdiepende leerervaring.

Solo improviseren: samenspelen met jezelf

Een leerzame dag rondom verhalen vertellen, verzinnen, spelen en improviseren. En dat als solo-speler. Je krijgt een aantal praktische handvatten om scenes en verhalen te laten ontstaan i.p.v. te verzinnen. Je leert het P.E.D.-principe: een simpele techniek, waarmee je elke improvisatie boeiend kunt maken. (Ook handig als je niet solo speelt.) Je krijgt inzicht over wat een verhaal interessant maakt en hoe je zorgt voor dynamische wissels. Solo-improviseren is vooral een vergroting van je zelfvertrouwen als speler. Wanneer je in je eentje een scene kunt spelen, zijn je medespelers welkom, maar niet noodzakelijk.

De workshop neemt je een dag mee in de wereld van Solo-Impro en storytelling. Maar bovenal laat het je ervaren wat het plezier is van het vertellen en verzinnen van verhalen.

Docent: Andre Besseling

Andre Besseling heeft zich meer dan 10 jaar geleden gespecialiseerd in het solo-improviseren. Hij is pionier van het improvisatietheater. Soloimproviseren en impro-storytelling is een volgende logische stap. Sinds een aantal jaren treed hij zelf vooral op als solo-improvisator. Zijn theaterovorstelling 'Levensboek' staat bekend als een hoogtepunt in geimproviseerd Storytelling. (youtubetrailer via deze LINK) Zijn nieuwe voorstelling: 'Hel of Hemel', gaat nog een stapje verder in de ontwikkeling van het solo-improviseren. Verder speelt hij regelmatig: de 'Management-monlogen'. Dit is een maatwerkvoorstelling voor bedrijven en organisaties. Hij is samen met Richard Roling, artistiek leider van het jaarlijkse REMI-festival voor solo-impro. (zie www.remifestival.nl) Daarnaast geeft hij diverse workshops in binnen en buitenland waaronder Storytelling en SOLO-improviseren.

Praktisch:

Voor wie is deze dag bedoeld?

Ben je een gevorderde speler en wil je meedoen met deze boeiende en leerzame dag? Dat kan met het volgende in je achterhoofd:

  1. Je hebt eerder meegedaan met de jaaropleiding of de train de trainers van de Improacademie.
  2. Of: je bent een gevorderde speler omdat je al langer traint bij een bestaande improvisatie of theatergroep. Deze dag is dus bij uitstek geschikt voor spelers die inspiratie en een nieuwe impuls zoeken. Meedoen is evt. in overleg met Andre Besseling.

Praktische informatie:

Datum: 30 oktober van 10 tot 17 uur

Locatie: Polanentheater  Amsterdam

Meer informatie over de locatie: www.polanentheater.nl

Kosten:

95 euro ex btw.

Je kunt met het Improcentrum overleggen over betalen in termijnen of over mogelijkheden rondom de BTW

Voor inschrijving: klik HIER