verdiepingsdagen

themadagen

Verdiepingsdagen voor gevorderde spelers

Zes dagen improvisatietraining waarbij er elke keer een ander thema bij de kop wordt genomen. De gelegenheid bij uitstek om je improvisatievaardigheden naar een hoger plan te trekken. Mee doen brengt je het volgende:

  • 6 inspirerende dagen rondom een wisselend en boeiend thema
  • Topdocenten die specialist zijn in het aangeboden onderwerp
  • Spelers die gemotiveerd met elkaar aan de slag gaan.
  • Een intensieve en verdiepende leerervaring

De verdiepingsdagen hebben als doel om een groep vaste en gevorderde spelers verder te helpen met hun improvisatievaardigheden.

verdiepingsdagen

De dagen worden georganiseerd i.s.m. de Jaaropleiding 2016/17.

Programma:

5 november: Openingsdag: persoonlijke leerdoelen, scenes bouwen en spelen volgens de impro-cirkelmethode. Wat is de essentie van improviseren? Als start van de verdiepingsdagen, krijg je inzicht in hoe improviseren nou eigenlijk werkt. Na deze dag kun je kiezen of je wel of niet verder gaat met de verdiepingsdagen of dat het niveau van spelen niet matched met het geheel.

Docent: Andre Besseling

Portret André

10 december: Fysiek spel: scenes vanuit beweging en het creeeren van fysieke personages. Je leert spelen vanuit het lijf en te reageren vanuit fysieke impulsen van jezelf en de ander. Soms ervaar je de kracht van stil spel, maar vooral de schoonheid van even stoppen met bla bla als middel om met je onzekerheid om te gaan.

Docent: Laura Doorneweerd

laura

28 januari: Soloimpro en storytelling; een dag rondom verhalen vertellen, verzinnen, spelen en improviseren. En dat als solo-speler. Wanneer je weet dat je het alleen kunt, is spelen met zijn tweeen een eitje.

Docent: Richard Roling

richard 2

18 maart: Improzang. Zingen is een belangrijk onderdeel van de meeste voorstelling. Hoe doe je dat? Vrij uit leren zingen is het onderwerp van deze dag. Liedjes maken, teksten verzinnen, stemtechniek. Jacqueline neemt je mee op het muzikale pad.

Docent: Jacqueline Fleskens

 jacq

22 april: Acterend improviseren. Echt spelen. Geloofwaardigheid terwijl je improviseert. Soms is improviseren oppervlakkig, maar dat hangt vooral van de spelers af. Op deze dag leer je een aantal vaardigheden, op het gebied van acterend improviseren. Hierdoor wordt je een completere speler, zodat je kunt kiezen in speelstijl.

Docent: Anja Boorsma

anja

10 juni: Longform en eindvoorstelling. Op deze zesde dag ga je aan de slag met het creeren van een eigen longform. Je kijkt naar diverse mogelijkheden van longforms. Wat zijn de ins en outs rondom het spelen van longform? Je gaat de longform oefenen en eindigt met het spelen van de voorstelling aan het einde van deze dag!

Docent: Andre Besseling

Ben je een gevorderde speler en wil je meedoen met deze geweldige dagen? Dat kan, wanneer je voldoet aan een van de onderstaande criteria

  1. Je hebt meegedaan met de jaaropleiding van de Improacademie
  2. Je hebt meegedaan met een van de masterclass van de improacademie
  3. Je bent een gevorderde speler omdat je andere trainingen of cursussen hebt gedaan. Deze dagen zijn bij uitstek geschikt voor spelers die een extra impuls zoeken naast het spelen in hun eigen improtheatergroep. Dit laatste is in overleg met Andre Besseling.

De eerste dag is een kennismakingsdag, waarna er van beide kanten een mogelijkheid is om te stoppen.

Praktische informatie:

Locatie: Polanentheater  Amsterdam

Informatie: www.polanentheater.nl

Kosten:

480 euro ex btw. Je kunt overleggen over betalen in termijnen of over mogelijkheden rondom de BTW

Voor inschrijving: klik HIER