Themadagen

themadagen

3 Themadagen voor gevorderde spelers

Drie dagen trainen waarbij elke keer een ander thema bij de kop wordt genomen. De gelegenheid bij uitstek om je improvisatievaardigheden naar een hoger plan te trekken. De dagen  zijn speciaal bedoeld om gevorderde spelers verder te helpen met hun improvisatievaardigheden.

Mee doen brengt je het volgende:

  • 3 inspirerende dagen rondom een wisselend en boeiend thema
  • Topdocenten die specialist zijn in het aangeboden onderwerp
  • Spelers die gemotiveerd met elkaar aan de slag gaan.
  • Een intensieve en verdiepende leerervaring

Programma:

8 februari: Authentiek Improviseren

Een intensieve workshop waarin je leert improviseren met de spelaanboden die zich voortdurend aandienen. Een impuls kan klein zijn en het is aan de speler om de potentie en de energie daarvan te ontwikkelen in een mooie scene. Een dag waarin je vooral heel veel scènes gaat spelen. Vanuit stilte, vanuit een suggestie maar vooral vanuit samenspel. Je eigen emoties en die van je medespelers, hebben een enorme rijkdom. Wil je leren hoe je dit kunt gebruiken voor het spelen van mooie, humoristische en ontroerende scènes? Geef je dan op voor deze bijzondere Thema-dag.

Docente: Wilma van Tuyl

wilma

Wilma van Tuyl is coach, trainer en improvisator pur sang. De dag staat in het teken van het motto: Alles is er al, je hoeft het alleen maar te zien. Wilma is een vakvrouw en neemt geen blad voor de mond. Zij helpt spelers zich te ontwikkelen en sterk te zijn in samenspel. Haar aandachtspunten zijn: authentiek spel, werken vanuit je bron, de kracht van stilte en spelen met een schurend randje. Zij is al een aantal jaren verbonden aan de Improacademie als docente. En de juiste persoon om met het thema ‘Authentiek Improviseren’ aan de slag te gaan.

 

18 april: Intimiteit op het toneel

Theater gaat over het leggen van relaties. Zonder relaties, geen improvisatie. Maar hoe dicht bij laten we de tegenspeler komen? Of hoe ga je de relatie aan met jezelf als speler? In deze workshop leer je scenes spelen die gaan over liefde, aantrekkingskracht en wel of geen relaties aangaan. Er ontstaan scenes die geloofwaardig zijn en soms spannend zijn. Vertrouwen en verbinding zijn daar een voorwaarde voor. Vertrouwen in de ander en vertrouwen in jezelf. Dit zorgt voor mooie scenes, waarbij humor en inhoud allebei een plek hebben. Een dag vol mooie verhalen en veel spelen.

Docent is Sven Lanser

sven

Sven is improspeler en -docent en artistiek leider van IMPRO Amsterdam, het grootste improfestival van Europa. Als docent houdt hij ervan om spelers uit hun hoofd te krijgen, als speler wordt hij graag uitgedaagd door zijn medespelers. Zijn motto: Feel the fear and do it anyway! Als hij niet op een podium staat of lesgeeft, dan is hij bezig met het transformeren van teams en organisaties door impro te injecteren in hun DNA.  

 

6 juni: Storytelling

Een dag rondom verhalen vertellen, verzinnen, spelen en improviseren. En dat als solo-speler. Je krijgt een aantal praktische handvatten om scenes en verhalen te laten ontstaan i.p.v. te hoeven verzinnen. Je leert het P.E.D.-principe: een simpele techniek, waarmee je elke improvisatie boeiend kunt maken. (Ook handig als je niet solo speelt.) Je krijgt inzicht over wat een verhaal interessant maakt en hoe je zorgt voor dynamische wissels. Solo-improviseren is vooral een vergroting van je zelfvertrouwen als speler. Wanneer je in je eentje een scene kunt spelen, zijn je medespelers welkom, maar niet noodzakelijk.

De workshop neemt je een dag mee in de wereld van Solo-Impro en storytelling. Maar bovenal laat het je ervaren wat het plezier is van het vertellen en verzinnen van verhalen.

Docent: Andre Besseling

andre docent

Andre Besseling heeft al meer dan 10 jaar ervaring als solo speler. Hij is pionier van deze vorm van improvisatietheater en kent alle ins en outs van improviserend vertellen. Sinds 4 jaar treed hij vooral op als solo-improvisator. Zijn theateroorstelling 'Levensboek' staat bekend als een hoogtepunt in geimproviseerd Storytelling. (youtubetrailer via deze LINK) Verder speelt hij regelmatig: de 'Management-monlogen binnen bedrijven en organisaties. Hij is samen met Richard Roling, mede organisator van het jaarlijkse REMI-festival voor solo-impro. Daarnaast geeft hij diverse workshops in binnen en buitenland rondom het thema SOLO-improviseren. Hij is bekend als impro-trainer en acteur en de schrijver van het standaardwerk over improvisatietheater: 'Theater vanuit het Niets'.

 

Voor wie zijn de Themadagen bedoeld:

Ben je een gevorderde speler en wil je meedoen met deze super leerzame dagen? Dat kan met het volgende in je achterhoofd:

  1. Je hebt eerder meegedaan met de jaaropleiding of de train de trainers van de Improacademie.
  2. Of: je bent een gevorderde speler omdat je al langer traint bij een bestaande improvisatie of theatergroep. Deze dagen zijn dus bij uitstek geschikt voor spelers die een extra impuls zoeken. Dit is evt. in overleg met Andre Besseling.

Praktische informatie:

Locatie: Polanentheater  Amsterdam

Meer informatie over de locatie: www.polanentheater.nl

Kosten:

95 euro ex btw.

Geef je je op voor 2 dagen, krijg je 10% korting op de 2e dag= 180,50 eu

Geef je je op voor alle 3 de dagen krijg je 20% korting op de derde dag= 266 eu

Je kunt met het Improcentrum overleggen over betalen in termijnen of over mogelijkheden rondom de BTW

Voor inschrijving: klik HIER 

(Bij deelname voor meerdere dagen, ontvang je een aangepaste factuur. Geef dat op bij je inschrijving!)