De Cirkeltraining

Leren improviseren vanuit de bron

Altijd al willen weten hoe improviseren echt werkt ?

Het antwoord wordt gegeven tijdens de Cirkeltraining!

Inhoud

Bij improviseren gaat het vooral om de flow van het spelen. Als je lekker improviseert, is het resultaat, een mooie voorstelling. Niet andersom.

De training heeft als uitgangspunt de Improcirkel. Dit, door Andre Besseling ontwikkelde, model, maakt op een simpele manier duidelijk hoe improviseren echt werkt. Improvisatiebegrippen zoals blokkeren en accepteren, durven falen en creativiteit vallen daarin als vanzelf op hun plaats. Deze vaardigheden staan namelijk niet op zichzelf, maar zijn noodzakelijk om in de juiste flow te komen. De Cirkeltraining geeft je een verbluffend en helder inzicht in het proces van improviseren. 

improcirkel

 

 

In de training wordt je door de fases van het improvisatieproces geleidt. Het doel is vooral om scenematig te improviseren. Je weet waar je eigen spelflow te vinden is en je herkent bij jezelf en je mede speler waar het improviseren wel of niet lekker loopt.

 

 

 

Voor wie is de Cirkeltraining bedoeld?

  1. Improvisatie-spelers en theatersporters die ervaring hebben met improviseren en hun spel verder willen brengen en/of zich persoonlijk willen ontwikkelen.
  2. Spelers met de ambitie om te groeien in het vak van improvisatieacteur

Trainers: Andre Besseling en Loes Wouterson

andre docentAndre Besseling is oprichter van het Improcentrum en initiatiefnemer van de Improacademie. Hij is een van de belangrijkste grondleggers van improvisatietheater in Nederland en schrijver van het meestgebruikte boek over improviseren ‘Theater vanuit het Niets’. Hij ontwikkelde diverse formats en oefeningen die nog steeds veel gebruikt worden bij groepen en cursussen in het land. Vanuit passie en heel veel ervaring, kan hij perfekt overbrengen hoe Improvisatietheater werkt.

 

Loes Wouterson is de gastdocent en is als geen ander goed in het kijken naar het persoonlijke in het improviseren. Wat zijn blokkades waar je als speler tegen aan loopt? En belangrijker: hoe kom je daar als speler overheen? Loes neemt je op een eerlijke wijze mee in de essentie van het improviseren: jij.

loes

 

 

 

 

 

 

 

 

Locatie:

het Polanentheater

Polanenstraat 174

Amsterdam

Data:

12 oktober

13 oktober

1 november

15 november

30 november: dag met Loes Wouterson

14 december

Er wordt gewerkt van 10 tot 17 uur. De inloop is vanaf 9.30

Kosten:

790 eu ex BTW

Meedoen?

Wil je meer informatie? klik dan HIER