De Cirkeltraining

Altijd al willen weten hoe improviseren echt werkt ?

Het antwoord wordt gegeven in de Cirkel-training!

Nieuwe 10 daagse training met Andre Besseling en Erik van Muiswinkel

Inhoud

Bij improviseren gaat het vooral om de flow van het spelen. Als je lekker improviseert, is het resultaat, een mooie voorstelling. Niet andersom.

Hoe je in de juiste flow komt is het uitgangspunt van de Cirkeltraining We werken vanuit de Improcirkel. Dit, door Andre Besseling, ontwikkelde model, maakt op een simpele manier duidelijk hoe improviseren echt werkt. Improvisatiebegrippen zoals blokkeren en accepteren, durven falen en creativiteit vallen daarin als vanzelf op hun plaats. Deze vaardigheden staan namelijk niet op zichzelf. Door ze onderling te verbinden ontstaat de flow waar je als speler naar op zoek bent. De Cirkeltraining geeft je een verbluffend en duidelijk inzicht in het proces van improviseren. En dat door veel te spelen, te doen en te ervaren.

improcirkel

 

In de 10 dagen die de cirkeltraining duurt, wordt je door alle fasen van het improvisatieproces geleidt. Aan het einde is niet allen glashelder hoe improviseren werkt, je doet het ook. Je weet waar je eigen spelflow te vinden is en je herkent bij jezelf en je mede speler waar het improviseren wel of niet lekker loopt. Een bijzondere training met een nieuwe benadering van het leren improviseren. Geen aparte lessen in personages, verhaaltechniek of hoe je het beste een scene kunt starten. Maar wel een diepgaand begrip hoe improviseren echt werkt. Kennis genoeg om verder mee te gaan spelen, te spelen en nog eens te spelen.

Wil je de juiste flow vinden in je improvisaties? Doe de Cirkeltraining!

 

 

Voor wie is de Cirkeltraining bedoeld?

 1. Improspelers en theatersporters die ervaring hebben met improviseren en hun spel verder willen verdiepen en/of zich persoonlijk willen ontwikkelen. De training biedt de mogelijkheid om het breder aan te pakken en het proces van improviseren te doorgronden.
 2. Spelers met de ambitie om te groeien in het vak van improvisatiespeler. De Cirkeltraining biedt daar de perfecte opstap voor.
 3. Acteurs of theatermakers die hun improvisatievaardigheden willen vergroten en zich in dit deel van het theatervak willen verdiepen.

 

Hoofd trainer: Andre Besseling

andre docentAndre Besseling is oprichter van het Improcentrum en initiatiefnemer van de Improacademie. Hij is een van de belangrijkste grondleggers van improvisatietheater in Nederland en schrijver van het meestgebruikte boek over improviseren ‘Theater vanuit het Niets’. Hij ontwikkelde diverse formats en oefeningen die veel gebruikt worden bij groepen en cursussen in het land. Zijn passie en ervaring op het gebied van improvisatietheater is de drijvende kracht achter deze training. Hij heeft de Cirkeltraining dan ook ontwikkeld om zijn jarenlange ervaring in improvisatietheater op een compacte manier te kunnen trainen.

Gasttrainer: Erik van Muiswinkel

In deze training wordt dag 8 ingevuld door niemand minder dan Erik van Muiswinkel. Deze doorgewinterde cabaretier deelt zijn ervaring als podiumpersoonlijkheid en trainer. In de cirkeltraining zal hij de link leggen met het proces van improviseren en hoe dat bij hem in de praktijk werkt. De focus zal zich richten op je persoonlijkheid op het toneel. Hoe sta je en wat is je uitstraling naar het publiek? Wat kun je doen om de flow te vinden in het spelen voor publiek. Of het er nu 30 zijn of 100. De essentie gaat over het vinden van de juiste spelenergie. Erik van Muiswinkel zal daar op diverse manieren mee aan de slag gaan.

Erik van muiswinkel 2

Locatie:

Het Polanentheater

Polanenstraat 174 Amsterdam

www.polanentheater.nl

Data:

Wegens corona start de training op zat 10 april, vrij 23 april, vrij 21 mei, zat 22 mei, zat 12 en zon 13 juni. In het najaar zal de training worden voortgezet met 4 dagen. Deze data worden in overleg met de deelnemers afgesproken.

De Cirkeltraining wordt afgesloten met een voorstelling in het Polanentheater!

Kosten:

De cirkeltraining kost 975 euro ex 21% btw.

Er is een mogelijkheid om in twee termijnen te betalen. Ook kun je overleggen over de mogelijkheden die er zijn m.b.t. wel of geen BTW. (De kosten voor de training zijn voor een groot deel aftrekbaar voor de belasting.)

Daarvoor krijg je:

 • 10 intensieve lesdagen van 10 tot 17 uur.
 • Een eindvoorstelling in het Polanentheater. Dit is de afsluiting van de training en een moment om het geleerde in de praktijk te brengen.
 • Theoretische ondersteuning.
 • Een uitgebreid verslag van alle lessen.
 • Persoonlijke coaching. Dit houdt concreet in dat iedereen minimaal een persoonlijke sessie krijgt waarbij er aan zijn of haar persoonlijke leerpunten wordt gewerkt. Verder kan er op persoonlijke titel extra maatwerk worden gegeven.
 • Intervisie: er is een extra intervisiemoment in een kleine groep om de lessen in de praktijk te brengen.
 • En alles wat er nog meer geïmproviseerd wordt, om het voor iedereen zo succesvol mogelijk te maken.

Belangrijke punten van de cirkeltraining:

 • De trainingen vinden plaats op hele dagen van 10 en 17 uur in Amsterdam
 • De opleiding is een combinatie van veel doen en veel oefenen. Daarnaast is er een aanbod van theorie en mogelijkheden om te kijken, te lezen en met elkaar van gedachten te wisselen.
 • Alle lessen worden gebundeld en aan het einde samengevoegd in een uitgebreid document. Dit document levert een schat aan informatie op en is een blauwdruk voor het geval je zelf les zou willen geven.
 • Persoonlijke feedback neemt een belangrijke plek in binnen de opleiding. Per deelnemer zijn er tijdens de opleiding ook persoonlijke werksessies en momenten van reflectie met de trainer en elkaar.
 • Er wordt gewerkt met een kleine groep, zodat er genoeg speeltijd en aandacht is voor je ontwikkeling als speler. Het aantal deelnemers is maximaal 10.

Meedoen?

Wil je je opgeven om mee te doen ? klik dan HIER

Wil je eerst meer informatie? klik dan HIER