Wat is het ImproCentrum? 

Het ImproCentrum is een stichting die zich richt op het ontwikkelen van improvisatietheater als theatervorm en als trainingsmethodiek.  Sinds de oprichting van het ImproCentrum in 2001 zijn er een groot aantal activiteiten opgezet, zoals trainingen voor spelers en trainers, innovatieve voorstellingsvormen zoals 'Maranza', 'Familieopstellingen' en de Impromusical. In 2002 is de Impro-academie van start gegaan als onderdeel van het ImproCentrum. Ook heeft het Improcentrum een aantal keren het Improsongfestival op de planken gezet.

Het ImproCentrum is opgericht door Andre Besseling een van de belangrijkste grondleggers van het improvisatietheater en theatersport in Nederland. Hij is ook de schrijver van het bekende boek over improvisatietheater: 'Theater vanuit het niets'.

Andre Besseling is sinds 1987 bezig met Improvisatie na een workshop met Keith Johnstone. Hij is o.a. oprichter van Theatersport Vereniging Amsterdam (TVA) en het festival IMPRO-Amsterdam. Ook heeft hij een grote impuls gegeven aan het ontwikkelen van langere improvisatievormen en  het improviseren binnen bedrijven en organisaties. Vele technieken en oefeningen die door diverse trainers en improvisatiegroepen worden gebruikt, zijn door hem ontwikkeld.

Als speler werkt Andre nog steeds regelmatig voor bedrijven en organisaties. Als solo-speler of i.s.m. anderen laat hij op een speelse manier zien wat er werkelijk aan de hand is. Hij is een inhoudelijk sterke dagvoorzitter en een bevlogen improvisatietrainer. In 2002 heeft hij het ImproCentrum opgericht, als plek om improvisatietheater verder te ontwikkelen. Dit doet hij o.a. door het organiseren van De Verhalenkas, (zie deze LINK) een improvisatievoorstelling gericht op het verbinden van de buurt en buurtgenoten.

Door zijn interesse in solo-improvisatie heeft hij diverse solo-voorstellingen gespeeld en ontwikkeld, zoals bijv. 'Levensboek' (zie deze LINK) of 'Hemel of Hel?' Daarnaast organiseert hij samen met Richard Roling het jaarlijkse Remi-festival, het enige solo-improfestival in de wereld. De volgende editie staat gepland voor het najaar 2023! (zie: www.remifestival.nl

Voor meer informantie over het ImproCentrum kun je contact opnemen met Andre Besseling 06 21514321 of het contactformulier invullen.