Wat is het ImproCentrum? 

Het ImproCentrum is een stichting die zich richt op het ontwikkelen van improvisatietheater als theatervorm en als trainingsmethodiek.  Sinds de oprichting van het ImproCentrum in 2001 zijn er een groot aantal activiteiten opgezet, zoals trainingen voor spelers en trainers, innovatieve voorstellingsvormen zoals 'Maranza', 'Familieopstellingen' en de Impromusical. In 2002 is de Impro-academie van start gegaan als onderdeel van het ImproCentrum. Ook heeft het ICN een aantal keren het Improsongfestival op de planken gezet. 

Het ImproCentrum is een stichting die samenwerkingsverbanden aangaat met spelers en trainers voor specifieke projecten, zoals bepaalde trainingen of voorstellingen. Het is een paraplu-organisatie, waar aktiviteiten plaats kunnen vinden die het improvisatietheater helpen zich verder te ontwikkelen. De infra-structuur van het ImproCentrum kan ondersteuning bieden om projecten vorm te geven.

Het ImproCentrum is opgericht door Andre Besseling een van de belangrijkste grondleggers van het improvisatietheater en theatersport in Nederland. Hij is ook de schrijver van het bekende boek over improvisatietheater: 'Theater vanuit het niets'. Op 7 juni ontving hij de All Improv Life Time Achievement Award voor zijn bijdrage aan de verspreiding van improvisatietheater in Nederland

Voor meer info over de mogelijkheden van samenwerking met het ImproCentrum kun je contact opnemen met Andre Besseling 06 21514321 of het contactformulier invullen.