21 april: Masterclass Margôt Ros

Unieke kans voor ervaren improspelers!

Niemand minder dan Margôt Ros geeft bij de Improacademie een Masterclass over personages. Als actrice en vormgeefster van het TV-programma TOREN C heeft ze al vele personages en typetjes gecreëerd. Dat is dan ook het onderwerp van deze Masterclass.

  • Hoe creëer je personages?

  • Hoe ga je van een typetje naar een personage?

  • Welke spelimpulsen voor geÏmproviseerde scenes ontstaan hierdoor?

Een dag improviseren en spelen rondom dit thema met Margôt is een mengeling van veel doen, uitproberen en leren van deze veelzijdige actrice. Vele personages die zij heeft gespeeld zijn inmiddels ingeburgerd in het collectieve geheugen. Het creatieproces en het plezier om er mee te gaan spelen, komen in deze Masterclass ruim aan bod. Op deze dag maken we gebruik van rekwisieten ter inspiratie van de personages.

margot ros

Margôt Ros is het meest bekend als actrice en bedenkster van Toren C en haar improvisaties in een aantal afleveringen van 'De Vloer Op'. Daarnaast heeft ze vele rollen gespeeld in diverse TV=programma's en in voorstellingen van het Theater van het Oosten, Orkater en het Noord Nederlands Toneel. Het afgelopen jaar speelde ze een solovoorstelling in het Parktheater in Eindhoven onder de titel: Brabantse nachten zijn lang'. Naast haar theater en TV-werk is Margot ook schrijfster en regisseuse. Ze schreef (samen met Jeroen Kleijne) de boeken: 'Hersenschorsing'  en: 'Zeg maar Agaath'. Zij regisseerde o.a. voorstellingen van Rob Kampues en Klaas van der Eerden.

margot ros de vloer op

Praktische informatie:

Datum: Vrijdag 21 april van 10 tot 17 uur

Locatie: het Polanentheater Polanenstraat 174 Amsterdam

Kosten: 140 eu ex BTW

Aantal deelnemers: max 12

Deze masterclass is inmiddels volgeboekt! Ben je geinteresseerd om op de wachtlijst te komen of wil je informatie over toekomstige dagen, klik HIER voor de nieuwsbrief.

Deze dag is bedoeld voor gevorderde improspelers. Hieronder vallen spelers die eerder mee hebben gedaan aan de Jaaropleiding of de Cirkeltraining van de Improacademie of spelers die elders aantoonbare ervaring hebben opgedaan.