Verhalende scenes

het geheim van een goed verhaal

Een leerzame dag rondom verhalen vertellen, verzinnen, spelen en improviseren. Je krijgt een aantal praktische handvatten om scenes en verhalen te laten ontstaan i.p.v. te verzinnen. Je leert het P.E.D.-principe: een simpele techniek, waarmee je elke improvisatie boeiend kunt maken. (Handig als je solo of scenes speelt.) Je krijgt inzicht over wat een verhaal interessant maakt en hoe je zorgt voor dynamische wissels. Er is aandacht voor Storytelling en solo-improviseren. Het voordeel is een boost voor je zelfvertrouwen als speler. Wanneer je in je eentje een scene kunt spelen, zijn je medespelers welkom, maar niet noodzakelijk.

De workshop neemt je een dag mee in de wereld van verhalende scenes en storytelling. Maar bovenal ervaar je het plezier in het improviseren rondom verhalen.

Docent: Andre Besseling

Andre Besseling heeft zich meer dan 10 jaar geleden gespecialiseerd in Storytelling en solo-improvisatie. Zijn theatervoorstelling 'Levensboek' staat bekend als een hoogtepunt in geimproviseerd Storytelling. (youtubetrailer via deze LINK) Zijn nieuwe voorstelling: 'Hel of Hemel', gaat nog een stapje verder in de ontwikkeling van het solo-improviseren. Ook speelt hij in De Verhalenkas, een voorstelling die vooral gericht is op het vertellen van verhalen uit de buurt waar gespeeld wordt. (Zie de trailer via deze LINK) In het bedrijfsleven speelt hij regelmatig: de 'Management-monlogen'. Dit is een maatwerkvoorstelling waarin hij speelt wat er in het bedrijf leeft, maar moeilijk gezegd kan worden. Hij is samen met Richard Roling, artistiek leider van het jaarlijkse REMI-festival voor solo-impro. (zie www.remifestival.nl) Daarnaast geeft hij diverse workshops in binnen en buitenland waaronder Storytelling en SOLO-improviseren.