Improstorytelling

het geheim van een goed verhaal

Verhalen vertellen, verzinnen en spelen. Daar gaat het om op deze dag.

Wat ga je leren?

  • Een aantal praktische handvatten om scenes en verhalen te laten ontstaan i.p.v. te verzinnen.

  • Inzicht in het P.E.D.-principe: een simpele techniek, waarmee je elke improvisatie boeiend kunt maken. (Handig als je solo of scenes speelt.)

  • Kennis over wat een verhaal interessant maakt en hoe je zorgt voor dynamische wissels.

  • Een boost voor je zelfvertrouwen als speler. Wanneer je in je eentje een scene kunt spelen, zijn je medespelers welkom, maar niet noodzakelijk.

De workshop neemt je een dag mee in de wereld van verhalende scenes en storytelling. Maar bovenal ervaar je het plezier in het improviseren van verhalen.

Docent: Andre Besseling

Andre Besseling heeft zich meer dan 10 jaar geleden gespecialiseerd in Storytelling en solo-improvisatie. Zijn theatervoorstelling 'Levensboek' staat bekend als een hoogtepunt in geimproviseerd Storytelling. (youtubetrailer via deze LINK) Zijn nieuwe voorstelling: 'Hel of Hemel', gaat nog een stapje verder in de ontwikkeling van het solo-improviseren. Ook speelt hij in De Verhalenkas, een voorstelling die vooral gericht is op verhalen uit de buurt. (Zie de trailer via deze LINK) Hij is samen met Richard Roling, artistiek leider van het jaarlijkse REMI-festival voor solo-impro. (zie www.remifestival.nl)

Praktische informatie:

Datum: zaterdag 21 januari van 10 tot 17 uur

Locatie: Polanentheater  Amsterdam

Prijs: 95 eu ex btw

Meer informatie over de locatie: www.polanentheater.nl 

Opgeven: klik HIER