ANDRE BESSELING is oprichter van het ImproCentrum en een van de belangrijkste grondleggers van improvisatietheater in Nederland. Hij is sinds 1987 bezig met Improvisatie na een workshop met Keith Johnstone. Daarna is hij gepassioneerd met theatersport en improvisatie aan de slag gegaan. Hij is oprichter van Theatersport Vereniging Amsterdam (TVA) diverse andere theatersportgroepen in Nederland. Ook heeft hij een grote impuls gegeven aan het ontwikkelen van langere improvisatievormen en in het improviseren binnen bedrijven en organisaties. Hij bundelde zijn kennis in 1999 in zijn boek: 'Theater vanuit het Niets'. Sindsdien heeft hij zich onvermoeibaar ingezet voor de ontwikkeling van Improvisatietheater als zelfstandige theatervorm. Vele technieken en oefeningen die door diverse trainers en improgroepen worden gebruikt, zijn door hem ontwikkeld.

Als speler werkt Andre regelmatig voor bedrijven en organisaties. Als solo-speler of i.s.m. anderen laat hij op een speelse manier zien wat er werkelijk aan de hand is. Hij is een inhoudelijk sterke dagvoorzitter en een bevlogen improvisatietrainer. In 2002 heeft hij het ImproCentrum opgericht, als plek om improvisatietheater verder te kunnen ontwikkelen. Dit doet hij o.a. door het organiseren van De Verhalenkas, (zie deze LINK) een improvisatievoorstelling gericht op het verbinden van de buurt en buurtgenoten.

Door zijn interesse in solo-improvisatie heeft hij diverse solo-voorstellingen gespeeld en ontwikkeld, zoals bijv. 'Levensboek' (zie deze LINK) of 'Hemel of Hel?' Daarnaast organiseert hij samen met Richard Roling het jaarlijkse Remi-festival, het enige solo-improfestival in de wereld. De volgende editie staat gepland voor het najaar 2023! (zie: www.remifestival.nl