ANDRE BESSELING is oprichter van het ImproCentrum en een van de belangrijkste grondleggers van improvisatietheater in Nederland. Hij is sinds 1987 bezig met Improvisatie na een workshop met Keith Johnstone. Daarna is hij gepassioneerd met theatersport en improvisatie aan de slag gegaan. In 1988 richtte hij Theatersport Vereniging Amsterdam op, en begon hij al snel les te geven binnen TVA en aan vele andere theatersportgroepen in Nederland. Ook heeft hij een grote impuls gegeven aan het ontwikkelen van langere improvisatievormen door het bedenken van diverse formats. Het doorontwikkelen van improvisatietheater leidde tot het opzetten van de eerste improvisatie groep die zich bezighield met improviseren binnen bedrijven en organisaties. Ook zette hij de eerste schreden van het toepassen van improvisatie binnen trainingen voor teams of voor communicatiedoelstellingen. Hij bundelde zijn kennis in 1999 in zijn boek: 'Theater vanuit het Niets', het veelgebruikte standaardwerk over improvisatietheater. Dit boek wordt door vele trainers en spelers gebruikt. Sindsdien heeft hij zich onvermoeibaar ingezet en vele technieken en oefeningen ontwikkeld die door diverse trainers en improgroepen worden gebruikt.

In 2002 is hij samen met Marihuela Belt, gestart met Maranza. van oorsprong begonnen als familietheater waarin vooral op scholen werd gespeeld, bleek het een gouden formule om binnen bedrijven en organisaties complexe zaken simpel te verbeelden. Steeds meer werd dat ook gekoppeld aan trainingen en veranderingstrajecten. Hierbij wordt ook met kostuums gewerkt, zodat er geimproviseerd wordt met een aantal vaste personages.

In 2002 heeft hij het ImproCentrum opgericht, als plek om improvisatietheater te kunnen ontwikkelen.

Op 7 juni 2013 ontving hij van de stichting All Improv de 'Life Time Achievement Award' voor zijn verdiensten voor de ontwikkeling van het improvisatietheater.

Door zijn interesse in solo-improvisatie heeft hij zich samen met Richard Roling sterk gemaakt voor het organiseren van het Remi-festival. Hij is dan ook trots om jaarlijks het enige solo-improfestival in de wereld mede te organiseren! (zie: www.remifestival.nl