Inspiratieweekend voor trainers

Inspiratieweekend voor improtrainers: DE VLOER OP!

Een weekend waarin de trainer centraal staat. Zowel theorie als praktijk komen aan bod.

Zaterdag is vooral om te leren, bij te tanken en de laatste inzichten te krijgen over het spelen en begeleiden van 'De Vloer Op'- scenes. Hoe verzin je passende 'De Vloer Op-scenes'? Waar let je op bij het coachen van deze vorm van improviseren? Hoe daag je spelers uit om er zoveel mogelijk uit te halen en zich te laten zien?

Zondag is het vooral oefenen. Er zijn een aantal spelers uitgenodigd, die het materiaal zijn waar de trainers mee aan het werk gaan. Opdrachten worden bedacht en gegeven. Je gaat als trainer nabespreken en side-coachen. Als speler krijg je feedback en speel je diverse scenes. Het uitgangspunt zijn vragen uit de praktijk. En wat er gebeurt in het hier en nu op de dag zelf.

De jaarlijkse Train de Trainer van de IMPRO-academie geeft alle handvaten om aan het werk te gaan als Improtrainer. Maar wat daarna? Van oud deelnemers komen er regelmatig vragen over deze specifieke vorm van improvisatietheater. Dit weekend geeft de antwoorden. 'De Vloer OP' is een aantal jaar op televisie vertoond bij omroep HUMAN en wordt gekenmerkt door verhalende scenes en een meer realistiische speelstijl.  De afgelopen jaren zie je deze stijl van spelen ook steeds vaker bij improvisatiegroepen in Nederland en Belgie.

Thema’s die in het weekend aan bod zullen komen:

  • Hoe verzin je goeie opdrachten?
  • Hoe kun je het beste spelers coachen bij een 'De Vloer op’ scene.
  • Waar zit de mogelijkheden van verdieping?
  • Wat is een effectieve scene-structuur ?
  • Hoe breng je laagjes aan in een verhaal of in een ‘De vloer Op'-personage?

Het weekend staat onder begeleiding van Andre Besseling, artistiek leider van de Improacademie en verantwoordelijk voor de Train de traineropleiding. Andre is zonder twijfel de meest ervaren docent op impro en theatersportgebied. Gezien een recente serie lessen die hij gegeven heeft over De Vloer Op, kan hij deze ervaring inzetten bij het oplossen en beantwoorden van praktijkvragen.

Praktische informatie:

Locatie: Het Polanentheater, polanenstraat 174 Amsterdam (www.polanentheater.nl)

Tijd: van 10 tot 17 uur. (inloop vanaf 9.30)

Datum: zaterdag 28 en zondag 29 september 2024

Prijs: 195 eu ex 21% BTW voor het hele weekend.

Wanneer je alleen de zondag als speler erbij wilt zijn,  kost dat slechts 65 eu ex BTW. (nog 1 plek beschikbaar)

Deelname is voor mensen die in het verleden de Train de Trainers hebben gevolgd bij de Improacademie of die aantoonbaar ruime ervaring hebben als improvisatiedocent. Dit ter beoordeling van Andre Besseling

Inschrijven? klik op: DEZE LINK Wil je alleen als speler aanwezig zijn op zondag? Geef dat aan op het inschrijfformulier. Dan ontvang je daar bericht van.