Remi-festival: Alleen op de bühne, Solo-improvisatie

 

Dit jaar vieren we de derde editie van het Remi-festival; het festival voor solo-improvisatie. Een bijzondere vorm van improvisatietheater. Het is uitdagend, afwisselend en vraagt het uiterste van een acteur. Het publiek beleeft hoe de acteurs in hun eentje een verhaal bedenken, vertellen en spelen.

 

Vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 mei 2016

 

Vrijdag 20 mei: Nacht van de Remi's!

Acht improvisatoren gaan de strijd aan: Wie is de beste solo-artiest van deze avond? In een reeks leuke, lastige, ontroerende, creatieve opdrachten dagen zij elkaar uit. Dit belooft een wervelende improvisatiestrijd te worden. Met een keur aan sterspelers uit de improvisatiewereld.

De Remi's van deze avond zijn:

Laura Doorneweerd Ruud Smulders Sven Lanser Maaike Hoogerwerf Ben van Bokhoven Harry Michels Reinier Posthumus Bart van Loon

 

Zaterdag 21 mei: Solo stories!

Op deze avond ziet u een aantal verhalende solovoorstellingen. Acteurs uit binnen- en buitenland spelen ieder een eigen show. U zult genieten van de diversiteit van deze voorstellingen.

Inbal Lori (Israël)

We zijn trots op deze gast. Inbal improviseert sinds 2001 en ze tourt over de wereld met haar solo show 'Fragments of life'. In deze voorstelling speelt zij op weergaloze wijze een scala aan verhalen en inkijkjes in het leven van mooie, ontroerende en grappige karakters.

Bert Apeldoorn

Deze poppenspeler geeft deze avond een performance met poppen. Want ook puppetry is een vorm van solospel: De poppen worden tot leven gewekt door 1 persoon. Verbaas je over de mooie combinatie van techniek, improvisatie en spel.  Richard Roling en André Besseling De organisatoren van het festival kunnen natuurlijk ook niet ontbreken. Ze zijn de pioniers van solo-improvisatie in Nederland. Eerder speelden zij op het festival hun eigen voorstellingen en een mix-versie van solospel waarbij twee verhalen door elkaar verteld werden. Ook dit jaar puzzelen zij op weer een nieuwe format waarbij hun fantasie, kunde en spelplezier kunnen excelleren.

 

Zondag 22 mei: De Impromonologen

Bij de Impromonologen geven we het podium aan tekstacteurs. We zijn vereerd om deze mensen te verwelkomen. Waar zij normaliter aan de slag gaan met toneelteksten, gaan zij nu putten uit hun improvisatie- en acteervermogen. Het wordt de intieme versie van De Vloer Op. Spannend, uitdagend en uniek! Met onder anderen: Marjolein Macrander Hetty Heyting Helmert Woudenberg!

 

Komt dat zien! 

 

Bestellen doe je via het theater: Betty Asfalt ComplexAdres: Nieuwezijds Voorburgwal 282 Amsterdam.

Tickets kosten € 14,50 per avond

Je kunt ook een passe-partout kopen.
Passe Partout 2 dagen € 25,-
Passe Partout 3 dagen € 33,-

Deze schaf je aan door ons te mailen: info@remifestival.nl

 

Zaterdag 21 mei Workshop Solo: Inbal Lori (Israël)

12:00 - 17:00 uur

Inbal Lori uit Israel neemt je mee in de wereld van solo improvisatie. Met diverse technieken en tips zet jij je eerste stappen in solo spel. We verwachten van jou een gedegen basiskennis in improviseren en een leergierige houding.

Inbal Lori studeerde aan de Jerusalem Art High School 1994 en Nisan Navive Actingstudio. Ze heeft geschreven en geacteerd voor tv en theater. En ze won diverse prijzen voor haar werk.

Inbal improviseert sinds 2001 en treedt op met 3Falling uit Tel Aviv. In 2013 opende ze een improschool genaamd 'impro tlv' samen met Rod Ben Ze'ev. Op dit moment tourt ze over de wereld met haar solo show 'Fragments of life' en een duoshow met grootmeester Tim Orr.


Kosten
€ 45,- voor de workshop

Aanmeldingen via info@remifestival.nl

Voor meer informatie ga je naar: www.remifestival.nl

 

Remifestival wordt georganiseerd door het Improcentrum en Box of Chocolates