theatersport en improvisatie

The Improtizers: een improclub om je vingers bij af te likken!

Theater improvisatie: verrassend en verrijkend!

Improviseren is een geweldige vaardigheid om te leren. Naast het feit dat het geweldig leuk is om te doen, werkt het door in je dagelijks leven van alledag. Improviseren kun je leren en dat doe je het beste bij de Impro-academie.

12 dinsdagavonden lang wordt je begeleidt door Ger Casparie, dramadocent en improspeler. Tijdens deze module leert hij je de vaardigheden die je gebruikt om te improviseren op het toneel. Plezier in het ‘niet weten’ , stemgebruik, non-verbaal spel, samenspel, van realistisch tot absurd. Gebruik leren maken van je intuitie. Doen, voordat je het hebt bedacht.

De cursus gaat over vakmanschap: dat je vaardigheden leert door uit te proberen. Dus oefenen, uitproberen, fouten maken, balen. En kicken dat het je lukt ! Accepteren wat er is, niet bang zijn om fouten te maken, het gevaar zelfs opzoeken, vooral ‘ja’ zeggen en iets toevoegen in plaats van ‘ ja, maar’.

Lol maken, spelen. Vaardigheden waar je wat aan hebt bij improviseren op het toneel, maar ook in het dagelijks leven.

De groep is een samengestelde groep met mensen met meer en minder ervaring. Bij twijfel: neem kontakt op met de Improacademie!

De cursus wordt afgesloten met een voorstelling om het geleerde in de praktijk te brengen.

Ger Casparie is een zeer ervaren en gedreven trainer en gebruikt theaterimprovisatie ook in trainingen over verandering in het bedrijfsleven, gezondheidszorg en bij de overheid. Hij geeft improvisatietheater lessen op diverse scholen in Amsterdam en bij theatersportgroepen in het land. Zijn doelstelling is om spelers veel plezier te laten hebben tijdens het spelen en ze vaardigheden mee te geven waar ze iets aan hebben in het dagelijks leven.

Tijdens de lessen reeks, zullen een paar gastlessen zijn van André Besseling over verhalen maken.

Na deze module kun je makkelijk doorstromen naar SKIL, de meest ervaren groep van de Improacademie of naar andere vervolgmogelijkheden en cursussen van de Impro-academie.

Een filmpje zien over de kern van de training: klik hier

Meer informatie? Klik HIER voor het contactformulier of neem contact op met: ger.casparie@gmail.com tel:06 – 22469997

Wil je je meteen opgeven voor de cursus? Klik dan HIER voor het opgaveformulier

De groep traint 12 keer en start op 19 september 2017. De lessen cyclus eindigt op 19 december Er is les op elke dinsdagavond behalve tijdens de herfstvakantie.

De locatie is: Theaterstudio ZID

adres: De roos van Dekamaweg 1 in Amsterdam. (op loopafstand van station Sloterdijk)

Prijs: 185 euro ex 21 % BTW voor 12 lessen. Betaling in termijnen is mogelijk.