Masterclass Erik van Muiswinkel

Podium en personages

1 maart: masterclass Erik van Muiswinkel

Theatermaker Erik van Muiswinkel geeft een unieke masterclass bij de improacademie. Een dag lang werken met de man die als geen ander weet hoe je jezelf kan zijn op het podium. Of dat nu een typetje is of niet...

Erik van Muiswinkel: “Het gekke is dat ik me, veel minder dan vroeger, druk maak om hoeveel er gelachen wordt. Ik raak minder in paniek als ik niet precies weet wat ik ga doen. Integendeel, daar wordt het extra interessant.”

Erik van Muiswinkel, bekend van oa. Cojones en Dit was het Nieuws

Wat maakt hem tot een bijzondere performer?

Waar gaat improviseren over wat Erik betreft?

Waar zit jouw kracht als speler en hoe kun je die gebruiken tijdens een voorstelling?

 

Inhoud:

Deelnemers beginnen door zelf iets te laten zien wat betrekking heeft op hun persoonlijke uitstraling op het toneel. Wat is kenmerkend voor jou en wat werkt wel en wat werkt minder? Met voorbeelden uit zijn jarenlange ervaring en door de deelnemers te laten oefenen, zal Erik inzicht geven in zijn eigen stijl van werken als cabaretier.

Daarnaast is Erik, expert in het neerzetten van diverse soorten personages en typetjes. Tijdens deze masterclass maak je kennis met zijn persoonlijke werkwijze om deze te creëren. Zijn personages worden vanuit de fysieke kant benaderd. Minder praten, meer spelen en uitproberen, is daarbij het motto. Een acteur die een goed personage neerzet, heeft het grootste deel van de scene al binnen. Het maakt daarbij niet uit of je dat gebruikt als improvisator, cabaretier of als medespeler in een scene. Eric laat je ervaren wat er nodig is voor het creëren van heldere personages, waar je makkelijk mee kunt improviseren.

Erik van muiswinkel

 

 

 

 

 

Erik is een unieke theaterpersoonlijkheid en heeft een schat aan ervaring. Zijn kennis en expertise deelt hij op deze dag met de deelnemers, waarbij hij een combinatie zal maken van oefeningen, ervaringen en zelfonderzoek. Er zal misschien ook gebruik worden gemaakt van korte bestaande tekstjes, maar vooral gaat er vol overgave worden geïmproviseerd.

Locatie:

Polanentheater

Polanenstraat 174 Amsterdam (www.polanentheater.nl)

Prijs:

120 eu ex btw

Deelname : De masterclass is van 10 tot 17. Hij is bedoeld voor ervaren improvisatie acteurs of voor spelers die in het verleden een workshop of opleiding bij de Improacademie hebben gevolgd. Neem voor vragen over de deelname contact op met: Andre Besseling via: andre@improcentrum.nl of bel met: 06 21514321

Opgeven:

klik HIER!