Grenzeloos Spelen

Met MARIJN VISSERS

marijn vissers

 

  • Wanneer: zaterdag 26 september 2020
  • Tijd: 14.00-17.00

·       Locatie: Floor 6 De Ruijterkade 107-6 Amsterdam

·       Kosten: 20,00 studenten 17,50

(Opbrengst gaat naar Team 268 van ‘Because We Carry’ voor hun werk in het vluchtelingenkamp Moria op Lesbos)

 

Grenzeloos spelen

Spel is misschien wel een van de grootste verbinders tussen mensen. Maar samenspel voorbij cultuur, geloof, leeftijd en al die andere zaken die ons laten verschillen van elkaar, hoe doe je dat eigenlijk?

Zaterdagmiddag 26 september 2020 onderzoeken we samen met wereldburger Marijn Vissers hoe je aan de slag kunt met improvisatietheater. Hoe werk je met mensen met andere achtergronden dan die van jezelf. Welke spelvormen werken universeel? Hoe speel je voorbij taal of samen met een tolk in een andere taal? Hoe vrij ben je in het spel als je de spelregels van cultuur of religie niet kent? Zijn er universele spelregels?

Met dit soort vragen heeft Marijn Vissers ruime ervaring opgedaan. Gedurende deze interactieve Masterclass (je mag ook alleen kijken en luisteren) deelt hij zijn expertise met spelers en trainers die te maken hebben met diversiteit of multiculturele doelgroepen. Een buitenkans om met iemand van zijn kaliber te kunnen werken.

 

Over Marijn Vissers:

Marijn Vissers reist al zijn leven lang de wereld rond om via verhalen en improvisatietheater lichtheid en verbinding te brengen op plekken die in eerste instantie uitdagend lijken. Ooit is hij met improvisatietheater begonnen in een ziekenhuis voor politieke vluchtelingen met een zwaar traumatisch verleden. Als improvisatietrainer en -acteur heeft Marijn met uiteenlopende groepen mensen gewerkt waarbij het creëren en werken met veiligheid binnen groepen één van zijn specialiteiten is. De laatste jaren is Marijn actief als improvisatie-trainer in binnen- en buitenland.  Zo bracht hij met het project Second Wave Marokkaanse jongeren en politie op speelse wijze dichter tot elkaar. Hij heeft gewerkt in de townships van Johannesburg en Port Alfred (Zuid-Afrika) en op plekken als Riga (Letland), Armenië, Kazakstan, Turkije en Libanon. Deze internationale projecten waren bedoeld om trainers en acteurs op te leiden in improvisatietechnieken, zodat zij dit zelf naar hun eigen cultuur konden vertalen.

Marijn werkt de laatste jaren vooral met jongeren uit verschillende culturen en heeft met hen het improvisatieformat Theatre Battle ontwikkeld. Hij heeft de Stichting ImproBattle opgericht waarvoor hij in 2008 de diversiteitsprijs door Movisie toegekend kreeg. Zijn unieke en verbindende werkwijze krijgt op diverse plekken in het land navolging.

Deze workshop is ontstaan vanuit Team 268 die binnenkort de handen uit de mouwen gaat steken in het vluchtelingenkamp Moria op het eiland Lesbos. Onder de vlag van NGO ‘Because We Carry’ gaan ze doen wat daar nodig, maar soms is er ook ruimte voor (spel)activiteiten voor gevluchte mensen die momenteel in een uitzichtloze situatie zitten.

Meer info: https://holdingspace.eu/bwc-lesbos

Zin om mee te doen? Schrijf je dan in d.m.v. onderstaande link!

https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/grenzeloos

Je kunt je ook opgeven via een mail naar info@improcentrum.nl (Het Improcentrum is medeorganisator van deze unieke workshop)

Deze Masterclass is tot stand gekomen in samenwerking met:

Marijn Vissers: https://www.improbattle.nl

Andre Besseling: https://www.improcentrum.nl/andre.besseling