Drie theater improvisatie workshops door André Besseling

De improacademie verzorgt dit jaar een drietal workshops in Eindhoven. In samenwerking met Carolina Jansen (www.kinderogen.nl) worden er rondom een aantal specifieke thema's, drie weekenden aangeboden. De workshops zijn intensief en goed. Een unieke manier om kennis te nemen van de werkwijze en visie van een van de belangrijkste grondleggers van het improvisatietheater in Nederland.

Theatervoorstelling “Levensboek”door André Besseling (zie bijlage)
Als kick of van de workshops in Eindhoven speelt Andre Besseling op dinsdagavond 7 oktober zijn solo-voorstelling: 'Levensboek. Deze bijzondere improvisatievoorstelling geeft een inkijkje in het leven van een fictief personage.

Het begint om 19.30 uur in de theaterzaal van het Summacollege, Willem de Rijkelaan 3, Eindhoven.

Na de voorstelling zal André toelichting geven op de drie workshops die hij in het najaar en de winter gaat geven in Eindhoven.
Voor het reserveren voor de voorstelling: info@kinderogen.nl

1.Workshop Vrijdag 28 november en zaterdag 29 november 2014
De essentie van improvisatie: over de basis van wat improviseren eigenlijk is, waar gaat het eigenlijk over? Een workshop waarbij je helder en duidelijk ervaart wat improviseren is. Hoe het werkt en wat de valkuilen zijn. Waar het plezier zit en hoe je lachend het toneel op gaat. Geschikt voor zowel beginners als gevorderden.


2.Workshop Vrijdag 16 januari en zaterdag 17 januari 2015
Theater vanuit het Niets: scenes bouwen vanuit het niets: over het maken van verhalen en scenes die gebaseerd zijn op: Niets. In dit weekend richten we ons vooral op de theaterkant. Je leert alles over het spelen van scenes. Verhaalopbouw, personageontwikkeling en vooral veel spelen. Dit wordt ook afgesloten met een presentatie!


3.Workshop Vrijdag 13 februari en zaterdag 14 februari 2015
Het theater van alle dag: wat betekent improviseren in het dagelijks leven? Over de analogie van improviseren en wat het kan betekenen in leven en werk. Improvisatie is vooral een levenshouding. Sommigen vergelijken het wel eens met mindfulness, maar dan veel leuker. Je leert flexdenken en kijkt middels de oefeningen, waar de principes van het improviseren je kunnen ondersteunen in het leven van alle dag.


De werktijden zijn op vrijdag van 16.00 uur tot 20.00 uur en zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur. De prijs is:
 195 euro incl. BTW

Voor opgaves: klik HIER