Trainers

 

Portret André

 Andre Besseling is oprichter van het Improcentrum en initiatiefnemer van de Improacademie. Hij is een van de belangrijkste grondleggers van improvisatietheater in Nederland en schrijver van het meestgebruikte boek over improviseren ‘Theater vanuit het Niets’ Hij ontwikkelde diverse formats en oefeningen die veel gebruikt worden en is hoofdtrainer van de opleiding. Zijn passie en ervaring op het gebied van improvisatietheater is de drijvende kracht achter de training.

 

roemer

 Roemer Lievaart is auteur, scenarioschrijver en improvisatieacteur en docent. Zijn jarenlange ervaring in het improvisatietheater, kreeg een extra dimensie na zijn opleiding op de acteursopleiding van de Trap. Daar kwamen een aantal dingen bij elkaar en sindsdien richt Roemer zich vooral op de acterende kant het improviseren. Met de groep Rocky Amaretto onderzoekt hij diverse vormen van improvisatietheater.

 

Hetty heyting

Hetty Heyting

 

Hetty is na haar opleiding aan de kleinkunstacademie vooral bekend geworden door haar theatershows en vele TV optredens waaronder de familie Knots. Als gelouterd comedienne en improvisator tourt zij al een aantal jaren met solo improvisatieshows langs de nederlandse theaters. Zij zal een bijdrage leveren met haar kennis over presentie op het toneel, verhalend improviseren, personages creeeren en solo werk.

Loes Wouterson

loes

Loes Wouterson is een gelouwerd actrice, die veel improvisatieervaring heeft. Ze heeft gespeeld in vele series en toneelstukken zoals: Penoza en diverse nederlandse speelfilms. Daarnaast is ze zorgvuldig en vooral op zoek naar authenticiteit. Dat maakt haar de perfekte docent voor de Jaaropleiding.  Ze heeft ook een individuele coach opleiding, en pas dat ook toe in haar lessen. Deelnemers kunnen daardoor in een veilige omgeving spelen met wat hen raakt. Spelen met eigen materiaal en daar op een integere manier gebruik van maken. Een intens weekend, waar de deelnemers veel aan hebben als mens en als speler.

Rene Idema

Rene Idema is een ervaren improvisatiemuzikant. Na een aantal jaren spelen als pianist en gitarist, heeft hij zich steeds meer toegelegd op het begeleiden van scenes en lange vormen. Ook heeft hij veel ervaring als muzikant bij improvisatievoorstellingen binnen organisaties. Als geen ander kan hij de juiste toon zetten bij een voorstelling. Hij is goed in het ondersteunen van scenes en zangers, door te kijken welke muziek er nodig is om voor de scene of te kunnen zingen. Als begeleider en docent is hij heel goed in stijlen en mee kunnen spelen met zangers. Geen zanger of zangeres? Rene zorgt ervoor dat je altijd de sterren van de hemel zingt.