Zaterdag 15 juni: STORYTELLING Hoe leer je verhalen improviseren?

Samen Spelen met Jezelf

Een workshop waarbij je aan de slag gaat met improviseren en verhalen vertellen

Altijd al geinteresseerd in Storytelling?

Scenes kunnen spelen met of zonder medespelers?

Moeiteloos verhalen kunnen verzinnen die creatief, onderhoudend en betekenisvol zijn?

groep overzicht

Doe dan mee met deze workshop!

Je krijgt een aantal praktische handvatten aangereikt om scenes en verhalen te laten ontstaan i.p.v. te hoeven verzinnen. Je leert het P.E.D.-principe: een simpele techniek, waarmee je elke improvisatie boeiend kunt maken. (Ook handig als je niet solo speelt.) Je krijgt inzicht over wat een verhaal interessant maakt en hoe je het boeiend houdt. Solo-improviseren is ook een vergroting van je zelfvertrouwen als speler. Wanneer je in je eentje een scene kunt spelen, zijn je medespelers welkom, maar niet noodzakelijk.

Thema's die aan bod komen:

  • Scene structuur: wat maakt een verhaal tot een goed verhaal? Wat voor soorten solo-scenes en formats zijn er?
  • Verhalen laten ontstaan i.p.v. deze te verzinnen. Waar haal jij de inspiratie en ideeen vandaan? Hoe boor je jouw creativiteit aan? Hoe breng je betekenis in een verhaal?
  • Omgaan met het publiek: hoe houd je contact met je publiek? Waar zitten mogelijkheden tot interactie? Hoe ga je goed om met de spanningsboog van jouw verhaal en je publiek?
  • Persoonlijke feedback: waar ligt jouw eigen kracht als verteller? Wat kun je zelf verbeteren in je presentatie en verteltechniek?

De workshop neemt je een dag mee in de wereld van Solo-Impro en laat je vooral ervaren wat het plezier is van het vertellen en verzinnen van verhalen en solo-improviseren.

Voor wie?

De workshop is in eerste instantie bedoeld voor spelers die zich toe willen leggen op Solo-Improviseren en verhalen vertellen. Ervaring als improvisator is handig, maar soms kan ervaring in een ander gebied zoals presentator, trainer of (amateur)toneel voldoende zijn. Het belangrijkste is vooral de motivatie om je verhaal te willen doen. Bij twijfel of vragen, bel met Andre Besseling: 06 21514321

De trainer

De workshop wordt gegeven door Andre Besseling. Met meer dan 25 jaar ervaring als improvisatiespeler, kent hij alle ins en outs van improviserend vertellen. Sinds 4 jaar treed hij vooral op als solo-improvisator. Zijn vtheateroorstelling 'Levensboek' staat bekend als een hoogtepunt in geimproviseerd Storytelling. Verder speelt hij regelmatig: de 'Management-monlogen binnen bedrijven en organisaties. Hij is samen met Richard Roling, mede organisator van het jaarlijkse REMI-festival voor solo-impro. Daarnaast geeft hij diverse workshops in binnen en buitenland rondom het thema SOLO-improviseren. Hij is bekend als impro-trainer en acteur en de schrijver van het standaardwerk over improvisatietheater: 'Theater vanuit het Niets'.

andre solo

Datum: zaterdag 6 juni 2020 van 10.00 tot 17.00 uur

Locatie: Polanentheater Polanenstraat 174 Amsterdam.

Meer info over de locatie: www.polanentheater.nl

Kosten: 95 eu ex 21% btw. incl lunch. Voor mogelijkheden over contante betaling en BTW-vrijstelling, neem contact op met de Improacademie via info@improacademie.nl

Max aantal deelnemers: 10

Inschrijven? klik HIER