Masterclass Richard Roling

Personages en fysiek spel

Zondag 27 januari: unieke kans !


Topdocent Richard Roling is gestrikt om deze masterclass te geven aan de improacademie. Hij is uitgenodigd om inzicht te geven over zijn specialiteit: fysiek spelen vanuit personages. Oftewel: meer spelen, minder tekst.

Afbeeldingsresultaat voor richard roling

In de ochtend ligt de focus op het creëren van personages met het fysieke spel als uitgangspunt. Verdieping en het aanbrengen van een extra speellaag is daarbij essentieel. Het spelen van scenes wordt hierdoor extra makkelijk. Het personage heeft namelijk vanuit zichzelf al genoeg te vertellen.
In de middag gaat het vooral om het spelen van scenes vanuit die personages. De insteek zal zijn om vanuit de fysieke kant de scenes te gaan benaderen. Minder praten, meer spelen, is daarbij het motto. Een acteur die een goed personage kan neerzetten, heeft het grootste deel van de scene al binnen.

Locatie:

Polanentheater Polanenstraat 174 Amsterdam (www.polanentheater.nl)

Prijs:

90 eu

Deelname en meer info: De masterclass is van 10 tot 16. Aansluitend is er een (gratis) voorstelling van de jaaropleiding van de Improacademie. De masterclass is bedoeld voor spelers die in het verleden een workshop of opleiding bij de Improacademie hebben gevolgd. Neem voor vragen contact op met: Andre Besseling via: andre@improcentrum.nl of bel met: 06 21514321

Opgeven:

klik HIER!

 

Richard Roling

richard parapluRichard Roling:

Richard Roling speelt meer dan 20 jaar improvisatietheater. Richard is al een aantal jaar bekend onder de naam: 'Box of chocolates'. Vanwege zijn interesse en vakmanschap op het gebied van soloimprovisatie, is hij, samen met Andre Besseling de organisator van het REMI-festival. Hij speelt bij The Big Mo (impro voor scholen en longforms) en de intieme duoshow ‘Het bed in’ over relaties. Daarnaast is hij op de podia regelmatig te zien met Ingrid Klust, waarmee hij samen het duo STantePe vormt. Hij speelde veel op festivals in Finland, Letland, Belgie en Seattle. Met zijn solo’s ontdekt hij zijn eigen stijl: sterke karakters en een subtiele afwisseling tussen luchtigheid en diepgang.Het fysieke spel is voor hem altijd wel een uitgangspunt. Meer spelen, minder praten is hem op het lijf geschreven. Het is tevens een reis, waarin hij regelmatig zelf in de spiegel kijkt. Richard zegt dan ook: ‘Met solo-improvisatie kom je jezelf tegen. En ik wil nou eindelijk wel eens weten wie dat is.’

Voor meer informatie over Richard: www.box-of-chocolates.nl