SKIL: trainingsgroep voor gevorderde spelers

(the SKy Is not the Limit) 

SKIL gaat weer verder vanaf 5 februari 2019

Heb je zin om in te stappen in een groep met ervaren spelers?

Werken aan spelverdieping?

Les van zeer bekwame docenten?

Op een fantastische locatie in een penthouse met uitzicht op het IJ?

Doe mee met SKIL!

Deze groep wordt begeleid door Wilma van Tuyl. Ook zijn er gastlessen van Anja Boorsma

Aansluiten bij SKIL houdt in dat je kiest voor een enthousiaste groep spelers, die al langer met elkaar speelt en traint. SKIL staat open voor vernieuwing en verwelkomt nieuwe spelers vanuit een echte Impro-spirit. Daarbij staat spelplezier voorop en jezelf ontwikkelen centraal.

In deze avondtraining ga je vooral veel oefenen op onderwerpen als verhalen improviseren, scènes bouwen, accepteren en creativiteit. We gebruiken oefeningen en spelvormen uit o.a. de theatersport, acteertrainingen maar ook uit de mindfullness en het fysiek theater. Het belangrijkste is dat het aansluit bij jouw kwaliteiten en dat van de groep. Je ontdekt wat het geheim is van lekker en moeiteloos improviseren. Zo min mogelijk denken, zoveel mogelijk spelen. Diverse technieken en spelvormen worden gebruikt om de noodzakelijke vaardigheden te trainen en het plezier van het improviseren te vinden. Vanuit de humor en het uitproberen, ontstaan de mooiste scènes en verhalen.

skil najaar 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

Vanaf februari starten we weer en werken we toe naar een lange en avondvullende improvisatievoorstelling. De nadruk ligt dus op verhalende scenes rondom een thema en het neerzetten van een langere verhaallijn, zoals de Harold en/of een eigen ontwikkelde Impro-longform zoals: 'SKIL pakt uit!'. De training is dan ook bedoeld voor spelers met ervaring. Dit kan zijn doordat je al eerder een theatersportcursus hebt gevolgd of andere trainingen gedaan op het gebied van drama of toneel. Het instapniveau is in overleg met de docent.

Dag - Tijd - Locatie
SKIL traint op dinsdagavond van 19.30 - 21.30 uur in PENTHOUSE FLOOR 6 aan De Ruyterkade in Amsterdam.

De trainingsdata zijn:

5 en 12 febr 2 lessen Anja Boorsma
19 feb: krokusvakantie
26 feb: lessen Wilma
23 en 30 april Meivakantie
28 mei: voorstelling: 


Een geweldig mooie locatie op 6 hoog met een adembenemend uitzicht op het IJ. Floor 6 is pal naast Amsterdam CS. Alleen de plek zou al bijna voldoende zijn, om met SKIl mee te doen ;-)_

 uitzich penthouse

Wil je meedoen, klik dan HIER!

Docent: Wilma van Tuyl 
Een gedreven en zeer ervaren docente. Zij werkt aan inlevend spel en incasseren van het spelaanbod. Je laten veranderen door wat er in de scene gebeurt. Wilma schept een veilige sfeer waarin spelers vol er voor durven te gaan en fysiek spel kunnen leveren. Je leert minder te spelen vanuit je hoofd, maar vanuit je eigen impulsen. Wilma richt zich op verhalende scenes en kan dat als geen ander overbrengen aan de spelers.  Persoonlijke feedback en werken met stiltes zijn onderdelen waar ze graag mee werkt. Met Wilma als docent, kun je als speler jezelf echt verder ontwikkelen.

Docent: Andre Besseling
Andre is artistiek leider van de Impro-academie. Hij is schrijver van het meestgebruikte impro-boek: 'Theater vanuit het Niets'. Daarnaast heeft hij al meer dan 25 jaar ervaring in het geven van improvisatieles. Een echte doorgewinterde en enthousiaste docent, die alle ins en outs van improvisatietheater kan overbrengen. Hij zal bij Skil 2 gastlessen geven over een nog te bepalen onderwerp.

nienke willmijn