Acteren en improviseren

De Vloer Op !

Na jarenlang op televisie te zijn geweest, is het programma 'De Vloer Op', langzamerhand uitgegroeid tot een stijl van spelen. Een combinatie van acteren en improviseren, oftewel: spelen rondom persoonlijke thema's en dilemma's.

Op 12 november organiseert de Improacademie een dag waarin je met een kleine groep gaat werken aan deze improvisatiestijl. We gaan daarin werken aan wat 'De Vloer Op', speciaal en herkenbaar maakt. En vooral: wat is er voor nodig om op deze manier te kunnen improviseren. Een dag waarin je ook zelf De Vloer Op scenes leert bedenken. Daarnaast zul je een aantal bekende scenes gaan spelen en van een eigen invulling gaan voorzien.

Het resultaat zal zijn dat je weet hoe je een scene in deze stijl kunt spelen. Wat is er voor nodig om er een te bedenken en waar zitten de valkuilen en de kracht van 'De Vloer Op'?

Een leerzame dag met vooral veel spelen en ontdekken. Deze dag is bedoeld voor impro-spelers die verdieping zoeken in hun spel, waarbij motivatie en openheid belangrijker zijn dan ervaring.

 

Praktische informatie:

Datum: zaterdag 12 november van 10 tot 17 uur

Locatie: Polanentheater  Amsterdam

Meer informatie over de locatie: www.polanentheater.nl

 

Docent: Andre Besseling

Andre Besseling is als pionier van improvisatietheater in Nederland, altijd op zoek naar nieuwe manieren op het improviseren naar een hoger plan te tillen. Zo ook zijn interesse in de stijl van De Vloer Op. Zijn samenwerking met Peter de Baan heeft hem meer inzicht gegeven in de methodiek van De Vloer Op en vooral hoe deze stijl te vertalen is naar het improvisatietheater zelf. Deze ervaring zorgt ervoor dat hij zeer bedreven is in het verzinnen van opdrachten en hoe je deze zelf kunt bedenken. Daarnaast leert hij deelnemers vooral, hoe men de opdrachten kan benaderen en uitspelen.

Klik HIER om je op te geven.