Acteren en improviseren

De Vloer Op !

Na jarenlang op televisie te zijn geweest, is het programma 'De Vloer Op', langzamerhand uitgegroeid tot een stijl van spelen. Een combinatie van acteren en improviseren, oftewel: spelen rondom persoonlijke thema's en dilemma's.

Op 25 juni organiseert de Improacademie een dag waarin je met een kleine groep gaat werken aan deze improvisatiestijl. We gaan daarin werken aan wat 'De Vloer Op', speciaal en herkenbaar maakt. En vooral: wat is er voor nodig om op deze manier te kunnen improviseren. Een dag waarin je ook zelf De Vloer Op scenes leert bedenken. Daarnaast zul je een aantal bekende scenes gaan spelen en van een eigen invulling gaan voorzien.

Het resultaat zal zijn dat je weet hoe je een scene in deze stijl kunt spelen. Wat is er voor nodig om er een te bedenken en waar zitten de valkuilen en de kracht van 'De Vloer Op'?

Een leerzame dag met vooral veel spelen en ontdekken. Deze dag is bedoeld voor impro-spelers die verdieping zoeken in hun spel, waarbij motivatie en openheid belangrijker zijn dan ervaring.

 

Docent: Andre Besseling

Deze verdiepingsdag wordt gegeven door Andre Besseling. Hij is een bekende pionier van improvisatietheater en theatersport en is al lang geleden op zoek gegaan naar manieren om het improvisatietheater naar een hoger plan te krijgen. De stijl van De Vloer Op is daar onderdeel van. Zijn samenwerking met Peter de Baan heeft hem ook de nodige input gegeven voor de vertaling van De Vloer Op naar het theater. Sinds een aantal jaren treed hij zelf vooral op als solo-improvisator. Zijn theatervoorstelling 'Levensboek' staat bekend als een hoogtepunt in het Improvisatietheater. (youtubetrailer via deze LINK

Praktische informatie:

Datum: zaterdag 25 juni van 10 tot 17 uur

Locatie: Polanentheater  Amsterdam

Meer informatie over de locatie: www.polanentheater.nl

Kosten:

95 euro ex 21 % btw.

Je kunt met het Improcentrum overleggen over betalen in termijnen of over mogelijkheden rondom de BTW

Voor inschrijving: klik HIER