Echt Leren improviseren?

Doe mee met het basisjaar van de improacademie.

De principes van improvisatie en theatersport leer je het beste door het vooral te gaan doen. Het ontdekken van spelplezier, accepteren van elkaars aanboden, scenes bouwen. Alles kan en mag in het basisjaar. Het belangrijkste is dat je leert om te spelen vanuit jezelf. Jij bent als speler immers de bron van alles. Daarnaast is de ander een onuitputtelijke voorraad aan creatieve impulsen. Samen spelen en samenwerken leidt tot echt improviseren.

Je leert:

  • de principes van improviseren: accepteren, falend stralen, Ja-en zeggen, risico's nemen, etc.
  • een aantal spelvormen zoals die bij het improvisatietheater en de theatersportwedstrijden worden gebruikt.
  • wat zijn jouw eigen talenten en mogelijkheden die je al in je hebt?
  • Hoe kun je improvisatie toepassen in je dagelijks leven
  • het plezier en de kracht van improvisatie

 

Het basisjaar heeft een lichte toon, waarbij veiligheid en lef hand in hand gaan. Je gaat met elkaar aan het spelen en krijgt alle tools en vaardigheden aangereikt die je nodig hebt om echt te kunnen improviseren.

De cursus wordt gegeven door Andre Besseling. Hij is artistiek leider van de Improacademie en de meest ervaren docent op dit gebied in Nederland. Hij is schrijver van het bekende boek over improvisatietheater: 'Theater vanuit het Niets' Dit boek wordt veel gebruikt en is de basis van waaruit hij werkt. Als geen ander kan Andre je leren hoe improviseren werkt.

groep aan de kant laag

Praktisch: start is op 19 september. Je gaat 12 keer spelen op de dinsdagavond van 19.30 tot 21.30 In de herfstvakantie is er geen les.

Prijs: 185 eu ex btw

Opgeven: via deze LINK of je kunt bellen met: Andre Besseling, 06 21514321