Echt Leren improviseren? Doe mee met de Improtizers, het BASIS-jaar van de improacademie.

6 maart is de start van de Improtizers ! Na het eerste half jaar waarin spelers kennis hebben gemaakt met improviseren, is er nu een vervolggroep.

Inhoud?

De principes van improvisatie en theatersport, leer je het beste door het vooral te gaan doen. Het ontdekken van spelplezier, accepteren van elkaars aanboden, scenes bouwen. Alles kan en mag. Het belangrijkste is dat je leert om te spelen vanuit jezelf. Jij bent als speler immers de bron van alles. Daarnaast is de ander een onuitputtelijke voorraad aan creatieve impulsen. Samen spelen en samenwerken leidt tot echt improviseren.

De cursus gaat over vakmanschap: dat je vaardigheden leert door uit te proberen. Dus oefenen, uitproberen, fouten maken, balen. En kicken dat het je lukt ! Accepteren wat er is, niet bang zijn om fouten te maken, het gevaar zelfs opzoeken, vooral ‘ja’ zeggen en iets toevoegen in plaats van ‘ ja, maar’. Lol maken, spelen. Vaardigheden waar je wat aan hebt bij improviseren op het toneel, maar ook in het dagelijks leven.

De cursus wordt afgesloten op 15 mei met een voorstelling om het geleerde in de praktijk te brengen.

Ger Casparie is een zeer ervaren en gedreven trainer en gebruikt theaterimprovisatie ook in trainingen over verandering in het bedrijfsleven, gezondheidszorg en bij de overheid. Hij geeft improvisatietheater lessen op diverse scholen in Amsterdam en bij theatersportgroepen in het land. Zijn doelstelling is om spelers veel plezier te laten hebben tijdens het spelen en ze vaardigheden mee te geven waar ze iets aan hebben in het dagelijks leven. Hij heeft een prettige en persoonlijke aanpak waarbij spelplezier voorop staat. Hij kijkt naar de kwaliteiten van jou als speler en zorgt voor een veilig speelklimaat. Daarin is Ger de ideale docent voor iedereen die zijn of haar eeste schreden op het improvisatiepad zet.

lees HIER het artikel wat verschenen is in de NRC, waarin Ger en een aantal cursisten van de Improtizers vertellen over wat improvisatietheater hun brengt.

Tijdens de lessen reeks, zullen een paar gastlessen zijn van André Besseling, artistiek leider van de Improacademie.

De groep is een samengestelde groep met mensen met meer en minder ervaring. Bij twijfel: neem kontakt op met Ger van de Improacademie!

 ger

Praktisch: De start is op dinsdagavond 6 maart. Het is een lessencyclus van 10 keer  op de dinsdagavond van 19.30 tot 21.30

De data zijn: 6, 13, 20, 27 maart, 3, 10 17, 24 april, 8, 15 mei.

Locatie: Theater Studio ZID Roos van Dekamaweg Amsterdam west

Prijs: 165 eu ex btw

Opgeven: via deze LINK of voor meer informatie kun je bellen met: Ger Casparie 06 22469997 of Andre Besseling 06 21514321